logginnMeld deg på time eller bestill klippekort, kurs eller drop-in

logo resp

Hvorfor turban i Kundalini Yoga?

  turban yoga oslo 
2/6/13, Oslo - Etter en del hendvendelser og spørsmål har jeg nå valgt å skrive litt om hvorfor vi bruker turban i Kundalini Yoga!
Bruken av turban er noe man kan finne i nesten alle kulturer og religioner, fra de gamle Babylonerne til vestlige religioner som Jødedommen, Kristendommen, Islam så vel som Sikhismen og andre østlige tradisjoner.
"Men hva betyr det?" - tenker du? "jeg kom ikke for å ta del i en religion... jeg kom bare for å gjøre litt yoga!"

Kundalini Yoga er ingen religion, og det at lærere eller yogier bærer et hodeplagg eller en turban betyr ikke nødvenigvis at de er religiøse. Det er heller ikke et krav i Kundalini Yoga å ha på turban verken for lærere eller praktiserende, det er kun en anbefaling av ren fysiske og energetiske grunner.

Her er noen grunner til hvorfor turban anbefales:
 
- En turban bidrar til å stabilisere kraniet og dermed finjustere nervesystemet slik at du føler deg roligere og mer balansert.
 
- Det skaper et lett trykk rundt det tredje øyet som stimulerer intuisjonen, og bidrar til å holde deg sentrert og fokusert under din yoga praksis og meditasjon.
 
- Turbaner er spesielt nyttig for å rette fokuset innover i deg selv. Den virker samlende og beskyttende i alle former for bevissthetsarbeid og kan gjøre det enklere å nå en meditativ tilstand.
 
For mange er det å krone seg selv med en turban en måte å styrke og også minne seg selv på forbindelsen med sin høyere bevissthet. Det virker samlende, fokuserende og styrker det vi kaller det "nøytrale sinn". Dermed kan utfallet av din Kundalini Yoga praksis eller undervisning bli forsterket. Blant jenter i Kundalini Yoga kulturen blir en turban ofte kalt "Prinsesse krone". Dette fordi den minner oss alle på at vi innerst inne er prinser og prinsesser!
 
Turband news 2
 
Hvis du ikke har prøvd å dekke hodet ditt, og du er åpen for å prøve, gjør et eksperiment! Prøv å gjøre yoga eller mediter med et tildekket hode, og sammenligne det med din erfaring fra praksis uten tildekket hode.
Et annet eksperiment er å gå ut i byen eller på et travelt sted med et tildekket hode. Føl og legg merke til eventuelle forandringer!

Igjen, å bruke turban i Kundalini Yoga er ikke noe krav. Se hva som fungerer best for deg!
 
 
 
 

You have no rights to post comments

Yoga Oslo på Facebook

Kundalini Yoga Skolen - Senter for Bevegelse, Helse & Bevissthet | Professor Dahls gate 30, 0260 Oslo +47 240 77 888 | Kontakt

Copyright © 2017 Kundalini Yoga Skolen AS | Org.nr.: 998908345